top of page
Search

Roosa Panter hokiklubist

Updated: May 4, 2022

Hokiklubi HK Roosa Panter on juba aastast 2016 tegutsev naiste jäähokiklubi Tallinnas.

Eesti naiste jäähokiklubide ajalugu ulatub aastasse 2003, kui loodi esimene hokinaiskond HC Queens, kelle jälgedes on loodud ka meie HK Roosa Panter. Mitmed meie naised alustasid Queensi ridades, olid klubi loojad ja eesti naiste jäähoki algatajad. 2009-2010 aastal naiste jäähokiklubide tegevus hääbus ja on uuesti tuule tiibadesse saanud alles 2016 aastast. Hooajal 2017/2018 peeti Eesti Meistrivõistluseid turniiride kaupa, edasi on toimunud eesti Eesti Meistrivõistlused kalendri järgi omavahel läbi mängides, kus võitja selgub hooaja lõpus vastavalt punktiarvestusele. Roosa Panter on iga aasta samm- sammult arenenud ja kui 2018. aastal riputati naistele kaela pronksmedalid, siis 2019 juba hõbedane medal. Kuigi 2020 hooaja katkestas Coroona-viirus ja võitjaid välja ei kuulutatud, siis oli Roosa Panter kindel edetabeli liider. Meistritiitli kulla vormistasime 2021 hooajal ja oleme sihikindlalt seadnud eesmärgiks meistritiitli kaitsmise ka 2022 hooajal.




Lisaks Eesti Meistrivõistluste rallile oleme pidanud sõpruskohtumisi meeste klubidega, nende seas HK Purikad, Kakumäe kullid, Laupäevahoki, G4S ja mitmed teised klubid. Oleme osalenud Soomes hokiturniiril ja loomulikult võtame osa ka Eesti naiste jäähokiklubide turniiridest, Sädeme turniirist Tartus ja Viljandis Fuuriate miniturniiril, mille me ka 2019 a võitsime. Roosa Pantri traditsiooniks on olnud jõuluturniiri korraldamine. Samuti on meie klubi mängijad ka Eesti jäähokikoondise liikmed, 2022 a. Naiste Jäähoki II B divisiooni Maailmameistrivõistluste kulla võitjad!




Roosa Pantri naiste seas on nii üle 10 aasta jäähokiga tegelenud naisi, kes on Eesti koondisega juba 2007 a. ja 2008 a. maailmameistrivõistlustel osalenud, kui ka alles värskelt jääle astunud neide, seega omame klubis nii kompetentsi, kui ka uut ja värsket indu. Praeguseks on meie klubis üle 30 aktiivse liikme, kelle silmad alati jääväljakul särama löövad ning sportimise ja võistlemise tahe igal ajal jäähalli tulema innustab.

Tuleviku eesmärkidena on HK Roosa Panter endale seadnud Eesti Meistrivõistluste sarja võidu ning iga-aastaste rahvusvaheliste turniiride taaskäivitamise. Meie noormängijatest võiks sirguda põhitegijad Eesti naiste jäähokikoondises.






243 views0 comments
bottom of page